povești audio pentru copii

Povești audio pentru copii – beneficiile și MAGIA acestora

Poveștile – un instrument puternic?

„Când eram copil, bucuria cea mai mare o aveam atunci când dormeam la bunici. Înainte de somn, bunica mea se punea pe marginea patului, îmi mângâia părul și, cu cea mai caldă voce, rostea cele mai fantastice povești. După fiecare poveste, pofta creștea și mai mult… până adormeam. Pe vremea aceea, nu înțelegeam atât de bine această bucurie, dar acum o pot lega de mulțimea de beneficii pe care mi le-a oferit bunica mea. Îți mulțumesc!”

Poveștile auzite în copilărie formează viziunea noastră asupra lumii fiind un excelent mijloc de a împărtăși experiențe și cunoștințe. Ascultând aceste povești, copii sunt ghidați prin lumi fantastice, unde imaginația nu are limite și unde mintea este antrenată de simple cuvinte, care îi captează atenția și îi permite să intre în contact cu personajele și firul narativ. Copii pot împărtăși emoțiile personajelor, ajutându-i să dezvolte o legătură interactivă. Pe lângă acestea, poveștile:

 • Facilitează învățarea dezvoltarea limbajului
 • Dezvoltă abilități de rezolvare a problemelor
 • Îi ajută pe copii să aibă un nivel ridicat de încredere în sine
 • Dezvoltă inteligența emoțională
 • Le insuflă virtuți și le cultivă intimitatea
 • Îmbunătățesc abilitățile de ascultare
 • Încurajează creativitatea
 • Promovează iubirea față de lectură
 • Creează amintiri plăcute

Ascultarea poveștilor audio vs cititul

Am putea crede că, dacă copii ascultă povești audio și nu le citesc, acest lucru înseamnă că trișează, dar de fapt lucrurile nu stau așa. Informația tot este asimilată, fie ea citită sau o ascultată. Copii, neavând dezvoltată atât de bine abilitatea de a citi, aceștia alocă mai multe resurse cognitive pentru a decoda informația citită, decât atunci când o asimilează ascultând. Poveștile audio sunt un minunat mijloc de a extinde ”spațiul” cognitiv al copiilor, ajutându-i să fie mult mai atenți și mai captivați de tărâmul magic în care urmează să intre, acest lucru facilitând învățarea. Mai mult, ascultarea poveștilor facilitează abilitatea de a citi. Copii învață ritmul și intonațiile adecvate citirii. După ce aceste lucruri sunt deja pregătite în mintea copilului, acestuia îi va fi mult mai ușor să transfere informațiile și va învăța mai repede să citească fluent, corect și cu intonația potrivită.

Atenție!

În ziua de azi, în jurul copiilor există foarte mulți distractori, mai ales tehnologia, care îi face să treacă rapid de la un stimul la altul, ceea ce poate duce la deficite de concentrare. Poveștile audio le captează atenția și îi ține pe copii concentrați în lumea poveștilor, ceea ce facilitează dezvoltarea abilităților de ascultare și de concentrare.

Copilul își îmbunătățește abilitatea de a comunica

Sigur ni s-a întâmplat să-l auzim pe copilul nostru rostind un cuvânt mai puțin dorit în vocabularul său, fie că l-a auzit de la cineva din afara familiei, fie că l-a auzit atunci când te-ai lovit cu degetul mic de la picior de muchia patului (în cazul meu). Copii imită și imită bine! Poveștile audio sunt un bun prilej pentru copii de a se familiariza cu limba vorbită și de a-și lărgi vocabularul. Aceștia vor învăța să înțeleagă limbajul cu mult peste nivelul lor de citit, ajutându-i să învețe cuvinte noi și constructe mai complexe.

Cuvintele sunt puternice, dar metaforele și mai și!

Poveștile audio transmit mesaje copilului despre lume, din care copilul poate învăța despre credințe, moralitate, valori, comportamente, emoții și multe alte lucruri. Poveștile audio nu îi arată copilului o lume, ci îl ajută să creeze una. Mesajele transmise educă copii, îi ajută să facă față unor situații cu care e posibil să se întâlnească și îi învață să abordeze cel mai bine provocările care îl așteaptă.

Explorând tărâmuri magice

Când ascultă o poveste audio, copiilor le este stimulată creativitatea și imaginația, deoarece aceștia nu mai sunt constrânși sau ghidați de stimuli fizici. Copii intră într-un tărâm magic, departe de lumea realității, în care sunt liberi să își închipuie tot ceea ce își doresc, sunt liber să-și construiască propria lor viziune asupra personajelor, asupra acțiunii și asupra stărilor transmise.

Adio, plictiseală!

Poveștile audio pot fi niște instrumente cu care se poate stopa. Acestea pot fi ascultate în mașină, pe autobuz, sau chiar pe tren, și mai ales în această perioadă, când copilul trebuie să stea în casă. Astfel, copii pot și învăța ceva benefic pentru ei și nici nu se vor plictisi!

Rutina înainte de somn

O rutină înainte de somn e foarte importantă pentru copil, deoarece îi oferă copilului timpul necesar să se pregătească pentru somn, iar celui mic îi va fi mai ușor să adoarmă. Activitățile din rutina înainte de somn au scop relaxarea corpului, iar copilul va asocia această relaxare cu somnul, oferindu-i un somn calm, ceea ce este esențial pentru dezvoltarea acestuia. Ascultarea poveștilor audio înainte de somn are un efect calmant pentru copii, deoarece aceștia rămân concentrați pe poveste, astfel gândurile nu le mai zboară, iar aceștia pot adormi liniștiți. Astfel, acestea pot crește calitatea somnului copiilor, deoarece un somn bun reduce stresul, îi oferă corpului timp să se refacă și susține dezvoltarea și creșterea optimă a copilului. 

Poveștile audio Copil Creativ

Dacă ești un părinte grăbit sau trebuie să îngrijești copii mai mici, poate fi greu să găsești timp să te așezi și să îi citești copilului tău în fiecare zi. Poate ai un adolescent curios și dornic să învețe lucruri noi, dar poate timpul nu-ți permite să i le furnizezi tu pe toate. Având în minte acest lucru am creat pentru copilul tău seria de pachete audio de dezvoltare personală ​”Poveștile Copiilor Creativi”, prin care copilul tău va învăța cu ajutorul personajelor Carla, Isa și Amos.

Noi punem la dispoziție atât pachete online, împreună cu fișe educaționale practice descărcabile, dar și pachete fizice, care conțin un CD și un caiet de activități cu exerciții practice. Aceste pachete sunt disponibile pe 4 categorii de vârstă:

Ce învață copiii din aceste povești?
 1. Alimentație
 • învață despre vitamine, importanța grăsimilor sănătoase a hidratării și a sportului
 • ce alimente trebuie să consume pentru a avea multă energie
 • primesc rețete de smoothie-uri, dulciuri naturale și prăjituri fără zahăr
 • învață despre importanța unei alimentații sănătoase pentru a avea un corp sănătos
 1. Emoții
 • află ce sunt emoțiile și cum le pot gestiona
 • sunt încurajați să vorbească în public printr-un exercițiu
 • descoperă că ei sunt cei care își controlează emoțiile
 • cum să transforme o emoție negativă într-una pozitivă
 1. Educație financiară
 • află ce sunt banii, valoarea și ce pot face cu ei
 • învață diferențele dintre nevoie și dorință
 • află care sunt convingerile limitative despre bani și cum ne pot influența veniturile în viața de adult
 • descoperă importanța donațiilor și au ca inspirație un joc de tip provocare pentru a dona
 1. În plan fizic
 • descoperă informații despre importanța reciclării și cum să sorteze gunoiul
 • învață despre hărțuirea cibernetică și distribuirea datelor personale în mediul online

Haideți în lumea Copiilor Creativi! Lasă-l pe al tău copil să învețe despre gestionarea emoțiilor, alimentație sănătoasă cât și educație financiară într-un mod distractiv!

Povești audio 5-7 ani DEMO

Povești audio 8-11 ani DEMO

Descoperă pachetele de dezvoltare personală pentru copii și adolescenți AICI.

Succesului adultului de mâine depinde de acțiunile părintelui de azi!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *