Aranjarea unui colț de lectură – 15 idei creative pentru copii iubitori de cărți

În Beneficiile cititului împreună cu al tău copil, am prezentat importanța și beneficiile cititului copiilor de când sunt mici. Acum e momentul pentru pasul următor: aranjarea unui colț de lectură. Petrecerea timpului alături de el atunci când citiți  le va trezi pasiunea pentru cărți și pentru citit, iar un loc potrivit unde pot cultiva această pasiune, le va arăta cât de importantă este această parte din viața lor.

Spațiul de citit

Spațiul de citit reprezintă locul departe de ecrane și de tehnologie, un spațiu confortabil și călduros plin de energia cărților, unde copilul poate să se aventureze în lumea poveștilor și unde imaginația nu are limite.

Iată câteva idei ingenioase pentru a crea locul perfect de citit pentru copilul tău:

1. Niște rafturi cu cărți, un covoraș cu perne pufoase și confortabile și ai un loc minunat în care cel mic se poate retrage pentru a citi.
2. Un balansoar suspendat poate fi un accesoriu util în camera copilului tău. Pus într-un colț, alături de cărțile lui preferate, o lampă pentru a-i oferi lumina necesară atunci când citește și vei avea un copil iubitor de cărți și fericit.
3. Iată ce poți crea cu un cearceaf sau o pânză pe care nu o mai folosești, niște luminițe, și câteva perne. Un ascunziș comod, unde cel mic poate să-și citească poveștile preferate, fără să fie deranjat.
4. Uite cât de simplu poți să transformi un colț al camerei copilului în locul perfect de citit. Niște rafturi pline de cărți și un fotoliu confortabil, în care cel mic se poate scufunda când citește.
5. Nu ai nevoie de foarte multe lucruri pentru aranjarea unui colț de lectură. Doar o pătură sau niște perne pot imediat să se transforme într-un spațiu special pentru ca cel mic să citească.
6. Cine ar fi crezut că din niște anvelope vechi se pot transforma în niște scăunele perfecte pentru copii. Iată o idee creativă despre cum poți transforma un loc din camera copilului tău într-un loc minunat de citit.
7. Aranjarea unui colț de lectură e grea? Nici vorbă! O canapea colorată și ai locul perfect pentru copilul tău în care se poate aventura în lumea cărților!
8. O idee minunată pentru camera unui copil iubitor de cărți!
9. Chiar în biblioteca celui mic se poate realiza un spațiu confortabil pentru ca cel mic să citească. Scoate câteva rafturi din bibliotecă, pune câteva perne și gata!
10. O bucată de material transformată într-un hamac, iar cel mic poate citi, legănându-se ”într-un copac”. Nu-i așa că e simpatic?
11. Scaunul cu rafturi. Un locșor comod și drăguț pentru iubitorii de cărți.
12. Dar ce spuneți de un cort gigantic pentru citit? Oricărui copil i-ar plăcea să aibă o astfel de ascunzătoare în care se poate retrage pentru a citi o carte bună.
13. Niște bucăți de lemn și o perdea veche și ai un minunat loc pentru ca cei mici să citească!
14. Ascunzătoare după perdea. O idee ingenioasă și simplă pentru camera copilului tău!
15. Dacă ai o curte mare, atunci e locul perfect pentru o mică căsuță în care copilul tău se poate retrage pentru a citi vara.
Oriunde în casă, se poate crea un loc minunat doar pentru citit. Un colțișor comod, unde cel mic se poate retrage, pentru a intra în minunata lume a cărților. Un loc unde își poate crea amintiri noi și minunate. Un loc unde poate învăța lucruri noi, departe de ecrane și tehnologie.
Începe chiar azi să vă creați propriul locșor de citit!

Dacă vrei să descoperi mai multe activități creative pentru copilul tău, te invităm să te înscri pe grupul nostru de Facebook, Copil Creativ – Activitati, idei creative și sănătoase.

Sursa foto: Pinterest