păpușă de mână

Prima mea păpușă de mână și magia ei fermecătoare

Îți voi spune povestea lui Zoe, prima mea păpușă de mână magică, care mi-a arătat multitudinea de beneficii ce le poate oferi copiilor.

Tu crezi în magie ✨?

Nici eu nu am crezut până nu m-am aventurat pe tărâmurile magice ale visurilor. Cunoști acel sentiment pe care, de obicei doar copii îl simt, doarece noi, cei mari l-am cam pierdut cu trecerea timpului. Acel entuziasm, acea uimire, acea sclipire din ochii copiilor atunci când ceva magic se întâmplă.

Chiar dacă îți aduci aminte cu greu de inocența copilăriei, sunt convinsă că te-a făcut să zâmbești de atâtea de multe ori.  Nu demult, am redescoperit și eu această stare puternică și vie, care mi-a dat atât de multă energie și pasiune, încât am vrut să o împărtășesc și cu tine.

Într-o zi de aprilie călduroasă…

Aflată în grădină întinsă pe o pătură, sub un cireș proaspăt înflorit, razele soarelui m-au mângâiat atât de fin încât am adormit. M-am trezit tot în grădină, dar mirosul îmbietor al florilor de cireș se întrecea cu parfumul proaspăt al hainelor agățate la uscat.

Am început să aud un cântec, și neștiind de unde vine, m-am ridicat și m-am ghidat după veselele note muzicale. M-am apropiat cu pași repezi de locul unde erau hainele la uscat. Muzica era din ce în ce mai aproape. Am dat la o parte cu mâna un cearceaf mare și alb, iar pentru o secundă am încremenit.

Zeci de păpuși din șosete cântau și dansau în grădina mea, de parcă erau la un foc de tabără.

Zoe, o șosetă năstrușnică, care semăna cu o girafă, când m-a văzut a început să alerge înspre mine. A început să-mi povestească cum a prins ea viață… M-am așezat pe jos cu ochii mari și uimiți ca un copil care aștepta să îi povestească bunica încă o poveste nemaipomenită.

Zoe începe și povestește:

„O fetiță care iubea animalele nu avea prea multe jucării, dar era foarte creativă! Putea să își facă păpuși și din legume și se juca cu ele. Într-o zi, a luat o șosetă portocalie și și-a confecționat o păpușă. Acea păpușă eram eu! M-a numit Zoe.  Ne-am jucat zi de zi.  Iar într-o noapte, am stat pe gânduri și mi-am dat seama  cât de multe lucruri am învățat cu fetița creativă. 

Prin jocul nostru, fetița și-a îmbunătățit vocabularul,  și-a dezvoltat comunicarea cu cei din jur, facilitând și limbajul verbal, dar și cel non-verbal, ajutând-o să se exprime prin mimică și gesturi. Și mai ales, a ajutat-o să își exprime emoțiile mai ușor! Așa că m-am gândit….. Ce ar fi să dau viață tuturor șosetelor din întreaga lume?  M-am furișat noaptea și m-am dus pe la toate casele copiilor, și am dat viață șosetelor din întreaga lume!”

Dintr-o dată celelalte păpuși au început să alerge către mine: ”Așa am apărut eu! Maxim!”, ”Și eu, Andra!”, ”Și eu, Eric!”, ”Și eu!”,”Și eu!”… Într-o secundă în jurul meu era plin de păpuși colorate și vorbărețe, una mai drăgălașă decât cealaltă. Toate aveau ochii mari și plini de viață și fiecare avea o mulțime de aventuri și de lucruri învățate alături de copiii din întreaga lume.

”Pentru un copil, câteodată îi este foarte greu să pășească dincolo de perdeaua timidității, fiindu-i câteodată greu să se împrietenească cu alți copii sau să vorbească cu persoane noi”, mi-a spus Zoe.

Păpușile magice au început să-mi povestească cum au reușit ele să sporească interacțiunea socială a copiilor, prin simplul fapt că, atunci când se jucau cu ele, copii reușeau să se exprime în cel mai liber mod, fără a fi constrânși de factori externi ce i-ar putea intimida. Unii și-au dezvoltat empatia față de ceilalți, alții și-au îmbunătățit memoria și atenția. 

Dexteritatea!”, a strigat Andra. ”Când se joacă cu noi aceștia reușesc să își exerseze motricitatea și îndemânarea, deoarece ei învață să-și controleze mișcările mâinilor.”

”Și faptul că învață atât de multe lucruri noi îi ajută pe copii să aibă încredere în propriile lor forțe, creându-le spațiul perfect de joacă în care ei sunt actorul principal și unde își pot pune în scenă propriile lor emoții și idei. O lume a imaginației, unde creativitatea copiilor nu are limite”, continuă Zoe.

Nu știu dacă valul de informații m-a adus la realitate, sau petalele de flori de cireși ce îmi picau pe față, dar după ce mi-am deschis ochii, am fost puțin debusolată, fiind ferm convinsă că locul unde mă aflam cu acele păpuși nu era un vis. Totul părea atât de real…

Am început să rumeg cele întâmplate și un zâmbet mare cât China mi-a apărut pe față, când am zărit o șosetă portocalie lângă mine pe pătură.

Atunci am realizat că trebuie să fac acest vis să devină realitate, pentru a-i ajuta pe copii din toată lumea să învețe și să se dezvolte, atât de plan intelectual, cât și pe plan emoțional și motric, dar mai ales CREATIV.

Am luat șoseta portocalie de pe pătură, iar cu multă grijă și pasiune a devenit năstrușnica Zoe. În următoarele zile sufrageria mea s-a transformat în focul de tabără pe care l-am visat din grădina mea, plină de păpuși colorate gata de a le arăta copiilor magia Păpușilor Copil Creativ.

Visul meu a devenit realitate.

 

Păpușile magice Copil Creativ îl ajută pe copil să:

 • Își asume responsabilități
 • Aibă încredere în propriile forțe
 • Își dezvolte atenția și concentrarea
 • Își îmbunătățească memoria
 • Își stimuleze creativitatea și imaginația
 • Își dezvolte motricitatea și îndemânarea
 • Fie mai empatic și tolerant față de ceilalți
 • Își dezvolte interacțiunea socială
 • Se exprime liber și să-și exprime emoțiile
 • Își dezvolte abilitatea de a lucra în echipă
 • Își îmbogățească vocabularul
 • Își îmbunătățească abilitățile de comunicare verbală
 • Își dezvolte limbajul non-verbal, comunicând prin gesturi și mimică
Descoperă magia Păpușilor din șosete!

 

Dacă dorești să descoperi informații utile despre dezvoltarea optimă și sănătoasă a copilului tău, te invităm să ne urmărești pagina de pe Facebook, accesând acest link.

Dacă ți-a plăcut ce ai citit, distribuie pe Facebook și ajută și alți părinți!