Activități online pentru copii

15 Activități online pentru copii mari și mici

Găsirea unor activități online pentru copii în această perioadă poate fi dificilă, mai ales dacă vorbim de activități ce îi pot dezvolta pe cei mici. Noi am venit în ajutor cu câteva idei de activivăți ce micuțul tău le poate face în timpul său liber.

Ce să facem cu așa mult timp liber?

Hai să îl petrecem cu folos!

 

Să învățăm prin joacă! START JOC!

1. NASA a creat un website dedicat în întregime copiilor. Aici, veți găsi puzzle-uri, cărți de colorat, labirinturi, jocuri educative și multe altele!
2. Cel mic foarte învăța geografie de acasă! Pe acest site veți găsi diferite jocuri pentru ca cel mic să poată să învețe geografie mai ușor.
3. Creativitatea este foarte importantă în dezvoltarea copiilor. Nu lăsați creativitatea să lipsească din activitățile copilului. Pe acest site, puteți găsi diferite cărți ce pot fi colorate online.

4. Știai că poți vizita virtual muzeele importante? Să vizităm cât mai multe expoziții!
5. De asemenea, Național Geographic a creat un site destinat copiilor, unde puteți găsi quiz-uri despre istorie, articole despre artă, cultură, animale sălbatice și multe altele! Iar cei de la BBC îi învață pe cei mici istorie, prin jocuri și puzzle-uri.
6. Copilului tău îi place să exploreze și să învețe lucruri noi și interesante? Ei bine, cei de la exploratorium îl pot ajuta. Pe acest site puteți găsi experimente și explicații științifice pentru copii.

7. Televiziunea Română relansează emisiunea ”Teleșcoala”, care oferă posibilitatea elevilor de a păstra contactul cu materiile de învățământ la care vor susține examene. Emisiunea debutează în 16 martie, iar lecțiile vor dura până în luna iulie. 
    Programul emisiunii ”Teleșcoala” este următorul: 9:00-10:00 ore de română şi matematică, clasa a VIII-a. Pentru clasa a XII-a este rezervat intervalul orar 15.00-16.00, după următorul program: două lecţii săptămânale de română şi matematică şi câte o lecţie pe săptămână de biologie, chimie, fizică, istorie.
    Aceste lecții vor putea fi urmărite pe canalul de Youtube al TVR, online pe TVR+, pe site-ul www.tvr.ro, sau la televizor, de luni până vineri, pe canalul TVR2. 
8. Platforma Khan Academy este una din cele mai cunoscute platforme de învățare online. Copii pot învăța atât teoretic, cât și practic despre matematică, știință și inginerie, calculatoare, artă și științe umane, economie și finanțe.
9. Dacă copilului tău este pasionat de activități concrete sau de meșterit, pe acest site se găsesc o mulțime de materiale video și cursuri care deschid ușa către lumea abilităților practice.

10. De asemenea, copilul tău poate învăța să-și dezvolte abilități esențiale din domenii precum: sănătate, abilități de viață, mediu și tehnologie, dacă intri AICI. 
11. Știm că și teatrele sunt închise, dar Teatrul Țăndărică pune la dispoziție o serie de piese de teatru ce pot fi vizitate online!
12.Dacă dorești să îi aduci pe cei mici mai aproape de artă și cultură, prin spectacole de calitate, nu ezita să te uiți și pe pagina de facebook a celor de la Opera Comică, care vor oferi piese online.

activități online pentru copii

13. Pe acest site vei găsi diferite fișe descărcabile pentru ca cel mic să își dezvolte în diferite abilități precum concentrarea, memoria, creativitatea!
14. Primăria Capitalei a anunțat că lansează o platformă de e-learning, care oferă peste 2 000 de ore de învățare, din 10 domenii diferite: Limbi străine (engleză, franceză, germană, spaniolă și italiană), Management (managemenetul afacerilor, management de proiect și leadership), Dezvoltare personală (public speaking, Învață să înveți). Pe această platformă există și sesiuni video, care pot fi sursă de inspirație pentru elevi în alegerea carierei potrivite.
15. Copil Creativ propune părinților cărți audio ONLINE sau CD pentru dezvoltarea personală a copiilor. Educația emoțională, financiară și alimentația sănătoasă, acestea sunt temele abordate. Venind la pachet cu FIȘE DESCĂRCABILE sau CAIET DE ACTIVITĂȚI , copiii învață prin joc și joacă cum să-și gestioneze emoțiile și banii de buzunar și cum să aiba un stil de viață sănătos. Găsești AICI mai multe detalii.

activități online pentru copii
         

DEMO- Povești dezvoltare personală 5-7 ani

DEMO- Povești dezvoltare personală 8-11 ani

Profită de zilele libere și îndrumă-ți copilul să învețe cât mai multe lucruri ! Ține minte: un adult de succes a avut o copilărie plină de creativitate, joacă și informații noi!

2 thoughts on “15 Activități online pentru copii mari și mici”

  1. Pingback: 22 Activități creative practice de făcut acasă în timp de coronavirus - Hai în lumea Copiilor Creativi

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *