activități creative de Paște

10 activități creative și distractive de Paște pentru copilul tău

Am pregătit pentru copilul tău 10 activități creative de Paște, dar și distractive!

Sărbătorile de Paște și copiii

Sărbătorile de Paște se apropie cu pași repezei, pregătirile sunt în toi, pregătim mâncarea, vopsim ouăle, coacem cozonacii și abia așteptăm să petrecem timpul cu familia. 

Copiii adoră să se joace și să se distreze, iar jocul e o parte foarte importantă din dezvoltarea personalității lor. Am pregătit câteva idei frumoase pentru tine și copilul tău pentru a-i dezvolta creativitatea, abilitățile practice și nu numai.  

1. Iepuraș drăgălaș ”pe deget”

Sunt foarte ușor de făcut, ai nevoie doar de niște hârtie, lipici și o pereche de ochi (pe care îi puteți și desena). Confecționează-ți-vă împreună propriul iepuraș și creați o piesă de teatru. În acest fel copilul își poate dezvolta limbajul și se poate exprima liber. Este foarte distractiv, dar și educativ!

activitati de paste pentru copii

Sursa: www.iheartcraftythings.com

2. Coroniță cu iepuraș

Decupează un iepuraș din hârtie, prinde-l cu capse sau lipici, adaugă o codită din pompoane și gata! O coroniță frumoasă și creativă de Paști și… un copil fericit!

activitati de paste

Sursa: www.iheartcraftythings.com

3. Decorațiune de perete

Haideți să ne împodobim casa cu decorațiuni simple și colorate de Paște. Decupează din hârtie un iepuraș și niște ouă. Colorează cu copilul tău ouăle și lipește-le pe o farfurie de unică folosință decoupată. Copiii se vor distra de minune și se vor bucura să vadă casa plină de oprele lor de artă!

Sursa: www.iheartcraftythings.com

4. Ouă colorate din hârtie

Niște lipici, niște hârtie colorată și niște copii și părinți creativi. Ingredientele perfecte pentru o rețetă minunată de decorațiuni de Paște. Cât de simplu și distractiv!

 

activitati paste

Sursa: www.littlemisscelebration.com

5. Comori ascunse în pui de carton

Aceștia pot fi confecționați din cofraje de ouă. În loc să le aruncați, transformați-le în niște puiuți drăguți, pe care puteți să îi umpleți cu surprize. Nu-i așa că sunt simpatici?

activitati paste copii

Sursa: www.onelittleproject.com 

6. Hai să facem un iepuraș cu picioarele!

Sună interesant, nu? Ai nevoie de niște hârtie albă și niște piciorușe pregătite să picteze. Este o activitate distractivă și creativă pe care cel mic o va iubi. Dar oare iepurașilor nu le va fi foame?

activitati de paste gradinita
         
lucrari de paste pentru copii

Sursa: www.preschoolcrafts.us                                                                      Sursa: www.onekriegerchick.com

7. Să pictăm cu furculița!

Ce putem folosi din bucătărie într-un mod creativ? Știm noi. O furculiță! Iată ce pui simpatic putem picta!

activitati paste gradinita

Sursa: www.masandpas.com

8. Puzzle de Paște

Știm că în dezvoltarea copilului este foarte importantă antrenarea creativității și a imaginație. Prin această activitate nu doar că îi stimulăm creativitatea și imaginația copilului, dar și abilitatea de rezolvare a problemelor.

Pictați împreună un desen de Paște, iar după ce s-a uscat, tăiați foaia în piese de puzzle (sau fâșii, ca în imagine), apoi copilul va trebui să potrivească piesele pentru a întregi imaginea. 

Sursa: www.thatkidscraftsite.com

9. Joc distractiv de Paște!

Luați o cutie veche și confecționați un cap de iepuraș din ea. Pictați-l împreună cu copii și distrați-vă ”dând la poartă”. Câștigă cine înscrie cele mai multe goluri! Copiii se vor simți minunat și își vor dezvolta și abilitatea de coordonare.

Sursa: Pinterest

10. Pune-i codița iepurașului!

Acest joc este foarte amuzant, distractiv și se poate juca în familie. Pe o foaie mare desenați un iepuraș, puneți-l pe perete, confecționați o codiță din hârtie, legați-vă la ochi și vedeți cine poate pune codița iepurașului primul!

Sursa: Pinterest

Încearcă și tu una din aceste activități și adu în casă magia Sărbătorilor Pascale!

 

Bucură-te de sărbătorile de Paște alături de copiii tăi ! 👇

Obține GRATUIT Caietul de activități de Paște cu 30 de jocuri și exerciții pentru copii creativi, pentru a aduce zâmbete și bucurie în timpul sărbătorii de primăvară. Apasă AICI și descarcă Caietul de activități de Paște cu 30 de jocuri și exerciții pntru copii creativi. 

 

 

Dacă îți place ce ai citit, distribuie pe Facebook și ajută și alți părinți!

1 thought on “10 activități creative și distractive de Paște pentru copilul tău”

  1. Pingback: 12 idei creative și sănătoase pentru masa de Paște

Comments are closed.