masa de Paște

12 idei creative și sănătoase pentru masa de Paște

În articolul precedent, ți-am prezentat 10 activități creative de Paște pentru copilul tău. Acum îți sărim în ajutor cu 12 idei simple pentru masa de Paște!

Dragă mămică, tu ce pregătești de mâncare de sărbători?

Întrebarea care ne bântuie mintea înainte de perioada sărbătorilor. Până acum, tot procesul era o adevărată bătaie de cap… trebuie să ții cont de preferințele copilului, să fie sănătos, gustos, un meniu diversificat, să faci și ceva dulce… Dar uite că anul acesta putem sărbători Paștele cu multă simplitate, dar și cu distracție alături de copilul tău!

Aceste idei simple și gustoase pentru toată familia vor stârni interesul copilului tău, iar astfel, el te va ajuta în bucătărie!

”O minte sănătoasă crește într-un corp sănătos!”

🐰 Idei Creative pentru Masa de Paște

1. Mic dejun sănătos de Paște

Micul dejun e o masă foarte importantă, iar din ea ne luăm energia pentru a face o mulțime de activități. Îți recomandăm ca la fiecare masă să ai o porție maaaare de fructe crude!

Faceți împreună cu copii niște clătite din fâină integrală, tăiați fructele lor preferate și lăsați-vă imaginația să zboare. Iată ce puteți crea! Un mic dejun cu mulți nutrienți e un mic dejun sănătos!

Sursa: Pinterest 

2. Platou cu aperitive

Iată cum puteți realiza un platou cu niște legume, o salată de vinete (sau orice altceva vă este pe plac) și niște pâine cu semințe. Ce simpatic iepuraș, nu-i așa?

Sursa: Pinterest

3. Ou colorat cu fructe

Ceva dulce și sănătos nu strică niciodată, iar o prăjitură e necesară în meciul de Paște. Și, cum știm că zahărul nu e prietenul nostru, aici, dulcele vine de la fructe!

Sursa: www.todayscreativelife.com

4. Iepurașul din grădină

Din câțiva kiwi cât și dintr-un morcov puteți realiza 2 iepurași pe bicicletă! Simplu, sănătos și gustos! Cu siguranță copilul tău o să fie dornici să îi creeze!

Sursa: Instagram

5. Iepuraș din fructe

Fructele nu trebuie să lipsească de la masă, iar în acest fel cel mic va fi intrigat să le guste!

Sursa: Pinterest

6. Masă creativă pentru copilul tău!

O idee de masă simpatică și ușor de realizat, pe care cel mic o va adora cu siguranță!

Sursa: www.littlelanternlifestyle.com

7. Frigărui din fructe

Niște frigărui din fructele preferate ale copilului tău sunt numai pune pentru a-i crește energia.

Sursa: Pinterest

8. Morcov uriaș din brânză vegană

O cremă făcută din brânză vegană cu niște ceapă bună și pătrunjel, niște morcov ras peste și gata! Un aperitiv delicios și sănătos!

Sursa: www.yummyhealthyeasy.com

9. Ghiveci cu morcovi

O pastă de humus delicioasă și sănătoasă, un ghiveci curat și niște morcovi mici. O idee simpatică pe care cei mici o vor iubi!

Sursa: www.blog.freshdirect.com

10. Suc delicios din morcovi

Completeză masa de Paște cu un suc sănătos stors din morcovi. Iată cum poți să îl faci să arate mai atrăgători pentru cei mici.

Sursa: www.myfussyeater.com

11. Haideți să pictăm ouăle într-un fel aparte!

Și cum știm că nu există masa de Paște fără niște ouă vopsite, iată cum puteți transforma ouăle de Paște în niște ”legume” sau niște ”puiuți” drăgălași. Cel mic cu siguranță se va distra pictându-le!

Sursa: www.goodhousekeeping.com

12. Ou în șervețel

Acum că avem ouăle vopsite, le putem împacheta frumos într-un iepuraș drăgălaș. Este simplu și ușor de făcut, iar masa ta de Paște va arăta minunat!

Sursa: Pinterest

Cu aceste idei, cu siguranță vei aduce magia Sărbătorilor Pascale în casa ta, iar copii vor fi entuziasmați să guste din bucatele preparate!

Bucură-te de sărbătorile de Paște alături de copiii tăi ! 👇

Obține GRATUIT Caietul de activități de Paște cu 30 de jocuri și exerciții pentru copii creativi, pentru a aduce zâmbete și bucurie în timpul sărbătorii de primăvară. Apasă AICI și descarcă Caietul de activități de Paște cu 30 de jocuri și exerciții pntru copii creativi. 

 

 

Dacă vrei să descoperi mai multe idei creative pentru copilul tău, te invităm să te înscri pe grupul nostru de Facebook, Copil Creativ – Activitati, idei creative și sănătoase.

 

 

Dacă îți place ce ai citit, distribuie pe Facebook și ajută și alți părinți!