alimentația sănătoasă a copiilor

Alimentația sănătoasă a copiilor și a noastră și importanța ei

Alimentația sănătoasă a copiilor și a noastră este fundamentală în dezvoltarea optimă a celor mici. Aceasta prezintă numeroase beneficii și ajută la prevenirea unui număr mare de probleme de sănătate.

“A mânca este o necesitate, dar să mănânci inteligent este o artă” (La Rochefoucauld)

Gândește-te la mâncarea preferată a copilului tău. Acum întreabă-te: oare acea mâncare contribuie în mod pozitiv la sănătatea și greutatea copilului tău? Deși orice aliment poate fi încadrat într-un stil de viață sănătos, nu toate alimentele contribuie pozitiv la sănătate.

Societatea de astăzi în care lucrurile se desfășoară rapid ne permite puțin timp pentru pregătirea meselor și a gustărilor. Părinții ocupați cumpără din ce în ce mai multe alimente procesate, care sunt bogate în calorii, slabe în substanțe nutritive și ușor de pregătit (sau deschis) de către copii.

Treizeci la sută dintre mese sunt consumate în afară casei și în mod frecvent constau din alimente de gen fast-food care conțin grăsimi nesănătoase și puține legume.

Nutriția copiilor se bazează pe aceleași principii ca și nutriția adulților. Toată lumea are nevoie de aceleași tipuri de nutrienți – cum ar fi vitamine, minerale, carbohidrați, proteine și grăsimi. Alimentația sănătoasă a copiilor, totuși, conține cantități diferite de nutrienți specifici la vârste diferite.

De ce este important ca voi și ai voștri copii să aveți o nutriție adecvată?

Alimentația neadecvată poate provoca probleme de sănătate, exces de greutate și obezitate. Unele dintre problemele de sănătate asociate cu alimentația necorespunzătoare pot fi foarte grave, mai ales când copilul tău este în creștere.

Învățând copilul să aibă o alimentație sănătoasă îl ajuți să prevină aceste probleme de sănătate.

Este mult mai ușor să menții o greutate sănătoasă decât să pierzi în greutate. Copiii care își mențin o greutate optimă, este mult mai probabil să  își mențină greutatea optimă ca adulți.

“Fie ca hrana să-ți fie medicament și medicamentul hrană” (Hippocrate)

Alimentația sănătoasă a copiilor și beneficiile ei

  • Crește abilitatea de a învăța și de a se concentra
  • Ajută la dezvoltarea oaselor și mușchilor puternici
  • Ajută la menținerea unui nivel bun de energie
  • Crește imunitatea
  • Ajută la vindecarea mai rapidă a rănilor
  • Face ca recuperarea să fie mai ușoară în caz de boală sau vătămare
  • Prezintă risc redus de boli cardiovasculare, accident vascular cerebral, diabet, cancer, boli ale oaselor în viitor

Cât de importantă este activitatea fizică pe lângă nutriția adecvată?

Alimentația sănătoasă a copiilor și activitatea fizică regulată sunt cheia pentru menținerea unei greutăți sănătoase și pentru prevenirea problemelor de sănătate.

Încurajează-ți copilul să găsească activitățile fizice care îi plac și îl bucură. Optați pentru cel puțin o oră de joc activ în fiecare zi.

Limitează timpul copilului tău la televizor, computer, telefon mobil sau alte gadget-uri la cel mult 1 oră, până la maxim 2 ore pe zi. Acest exemplu poate funcționa mai eficient dacă și tu îți limitezi propriul timp la ecran.

Activitatea fizică ar trebui să facă parte din stilul de viață al întregii familii. Faceți o plimbare, mergeți la o plimbare cu bicicleta sau faceți activități împreună. Planificați excursii familiale active.

Ca părinte ai o mare influență asupra copilului tău. El sau ea va urma exemplul tău, deci este important pentru tine să fii un model bun în ceea ce privește alegerea sănătoasă.

Chiar și modificările minore ale obiceiurilor alimentare și ale activității fizice ale familiei pot avea un impact important asupra sănătății copilului tău.

Amintește-ți că obiceiurile sănătoase care încep din copilărie vor fi mult mai probabil urmate pe tot parcursul vieții.

Noi am creat special pentru copilul tău  o serie de Pachete audio din care acesta să învețe să trăiască echilibrat atât din punct de vedere alimentar,  emoțional,  dar și financiar și fizic.

Aici găsești Colecția de povești audio care este interpretată de copii pentru copilul tău.

Haide în lumea Copil Creativ și lasă-ți copilul să se conecteze profund la lumea magică și minunată a poveștilor!

 

 

 

 

Dacă ți-a plăcut ce ai citit, distribuie pe Facebook și ajută și alți părinți!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *